Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos falszigetelés Kovácstelep

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Kovácstelep területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Kovácstelep

Nedvesség elleni szigetelés Kovácstelep - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Kovácstelep környékén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Kovácstelep

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Kovácstelep

Légpórus vakolat Kovácstelep

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem teljes vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a sarkokban és az éleknél is ideálisan létrehozható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk az előbbi folyamat végeztével a tartós cél eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kovácstelep

Ezt a munkamódszert csupán akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés negatívuma, hogy bár belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának eldöntésekor az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hagyományos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Kovácstelep övezetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Kovácstelep régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Súlyos nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy darabig rejti el a meglévő kellemetlenségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen több párát eredményez. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető változás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Amennyiben professzionális és strapabíró megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Kovácstelep vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.