Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos vízszigetelés Újhegy

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Újhegy környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg házak ázását. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Újhegy betoninjektálással

Vízszigetelés Újhegy - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Újhegy övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Újhegy

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett épített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a tökéletes zárás végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Újhegy

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, így a szegletekben és a szegélyek mentén is profi módon kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi folyamat befejezését követően a hosszú távú megoldás eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Újhegy

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátránya, hogy ugyan belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módszerének eldöntésekor az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg közönséges meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Újhegy régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Újhegy környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat vált ki. Nem elhanyagolható nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak időszakosan tünteti el a valódi nehézségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát eredményez. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak stabilitása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Újhegy vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.