Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos falszigetelés Balokány

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Balokány régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás Balokány

Nedvesség elleni szigetelés Balokány - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Balokány vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Balokány

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében gyártott, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Balokány

Légpórus vakolat Balokány

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a sarkokban és a széleken is ideálisan kialakítható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt lépések lezárása után a tartós végeredmény eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Balokány

Ezt a megközelítést csak abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer negatívuma, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának előirányzása során az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hagyományos meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Balokány vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Balokány környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Tetemes gondokat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak időszakosan fedi el a valódi nehézségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz pici pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát idéz elő. Időigényes a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Amennyiben professzionális és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Balokány vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.