Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Vízszigetelés utólag Makár

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Makár vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg pincék vizesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Makár

Vízszigetelés Makár - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Makár régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Makár

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten evégett gyártott, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően sokat számít a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Makár

Légpórus vakolat Makár

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a kis zugokban és a széleken is professzionálisan felvihető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek végeztével a tartós végeredmény érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Makár

Ezt a megoldást csupán akkor ajánljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátránya, hogy bár belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának előirányzása során a lenti tényezőket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar megvalósítható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg szokásos meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Makár területén

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Makár környékén A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat idéz elő. Komoly kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig fedi el a valós gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban lényegesen több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a falvágás miatt! Ha szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Makár övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.