Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos falszigetelés Nagyárpád

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Nagyárpád területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Nagyárpád

Nedvesség elleni szigetelés Nagyárpád - cégünk ismérvei

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Nagyárpád övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Nagyárpád

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten ehhez készített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és szállítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen fontos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Nagyárpád

Légpórus vakolat Nagyárpád

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszan védi meg a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a hiányos vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is 100%-osan kiépíthető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a korábban leírt folyamat végeztével a hosszú távú cél eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Nagyárpád

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának előirányzása során a következő viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg közönséges meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Nagyárpád területén

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Nagyárpád régiójában A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Jókora bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra rejti el a tényleges hiányosságokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és strapabíró megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Nagyárpád területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.