Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Vízszigetelés utólag Meszesi lakóövezet

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Meszesi lakóövezet vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg garázsok ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Meszesi lakóövezet

Nedvesség elleni szigetelés Meszesi lakóövezet - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és technológiák a villámgyors és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Meszesi lakóövezet vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Meszesi lakóövezet

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan evégett készített, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Meszesi lakóövezet

Légpórus vakolat Meszesi lakóövezet

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez sokáig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött nyílásokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ezzel a kis zugokban és a széleken is ideálisan létrehozható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi műveletek lezárása után a hosszú távú végeredmény eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Meszesi lakóövezet

Ezt a megoldást csak akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás negatívuma, hogy ugyan belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának eldöntésekor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg szokásos meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Meszesi lakóövezet területén

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Meszesi lakóövezet vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Számottevő gondokat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra fedi el a meglévő hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát eredményez. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület stabilitása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Ha szakszerű és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Meszesi lakóövezet vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.