Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos falszigetelés Árpádváros

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Árpádváros övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el pincék ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Árpádváros szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Árpádváros - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és technológiák a villámgyors és kedvező áron elérhető munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Árpádváros környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Árpádváros

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön erre a célra gyártott, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a résmentes lezárás céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Árpádváros

Légpórus vakolat Árpádváros

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a széleken is tökéletesen létrehozható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk az előbbi folyamat végeztével a hosszú távú végeredmény érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Árpádváros

Ezt a megoldást csupán akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer negatívuma, hogy jóllehet belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi tényezőket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokványos meszelés is jó lesz. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Árpádváros környékén

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Árpádváros környékén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak egy darabig rejti el a tényleges nehézségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében! Ha profi és strapabíró megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Árpádváros környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.