Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos falszigetelés Siklósi külváros

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Siklósi külváros területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Siklósi külváros betoninjektálással

Vízszigetelés Siklósi külváros - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Siklósi külváros övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Siklósi külváros

1. Az 1. lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten ehhez épített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Siklósi külváros

Légpórus vakolat Siklósi külváros

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú ideig védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő gondok a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a sarkokban és a széleken is optimálisan kiépíthető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek befejezését követően a hosszú távú megoldás végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Siklósi külváros

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának kiválasztásakor az alábbi viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar megvalósítható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Siklósi külváros övezetében

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Siklósi külváros környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Súlyos nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy átmeneti időszakra rejti el a tényleges bajokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési helyein élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már észrevehető javulás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása miatt! Amennyiben professzionális és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Siklósi külváros környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.