Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos falszigetelés Megyer

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Megyer környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Megyer betoninjektálással

Vízszigetelés Megyer - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Megyer övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Megyer

1. Az első lépés a penészes fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten ehhez gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Megyer

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a szegélyek mentén is 100%-osan megoldható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi műveletek végeztével a hosszú távú megoldás eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Megyer

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés negatívuma, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának kiválasztásakor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan elvégezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg közönséges meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Megyer területén

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Megyer övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat vált ki. Jókora kellemetlenségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig rejti el a valódi kellemetlenségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos változás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Megyer területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.