Vízszigetelés utólag Pécsen +36 30 2491 291

Utólagos vízszigetelés Füzes

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Füzes környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Füzes szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Füzes - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és technológiák a gyors és pénztárcabarát munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Füzes régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Füzes

1. Az 1. lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet kifejezetten evégett gyártott, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Füzes

Légpórus vakolat Füzes

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a hiányos vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a kis zugokban és a szegélyek mentén is professzionálisan felvihető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi műveletek végeztével a tartós végeredmény megvalósításához. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Füzes

Ezt a megközelítést csak akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer negatívuma, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés technikájának eldöntésekor az alábbi faktorokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan elvégezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hagyományos meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Füzes régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Füzes környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Tetemes bonyodalmakat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan rejti el a valódi bajokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kis méretű pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása miatt! Ha profi és sokáig tartó megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Füzes övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.